Strategier til sudoku

Sudoku

Et af de største spil i gådeverdenen, som holder millioner af hjerner i gang verden over, er Sudoku. Konceptet blev oprindeligt udtænkt i 1783 af en matematiker ved navn Leonhard Euler, men dengang blev det omtalt som latinske firkanter. Det, der gør spillet så populært, er, at det ikke kræver det, som andre gåder normalt gør. Hvad vi mener med dette er, at det sjovt nok ikke kræver nogen færdigheder i matematik.

Spillet kræver heller ikke nogen generel viden eller særlige færdigheder, som krydsord gør, eller endda nogen avancerede sproglige evner. Det er nogle af grundene til, at det er blevet så populært, som det er i dag. Det er blevet så populært, at man også kan spille det digitalt online på mange sider, især online kasinospilplatforme, hvor man også kan spille bingo online, som er et lignende spil.

 

Hvad går spillet ud på?

Du har måske set eksempler på det før uden at vide det. Der er i alt 81 felter. Disse er yderligere opdelt i 9 blokke af 9 felter, der går 3 på tværs og 3 ned. Og du vil bemærke, at nogle af disse felter er udfyldt på forhånd med tal fra 1 til 9. Men ikke alle er udfyldt. Og det er her, udfordringen ligger. For dig som spiller er udfordringen at udfylde resten af felterne, men under visse betingelser.

Hver af rækkerne og kolonnerne har brug for alle tallene, så hvert af tallene fra 1 til 9 optræder i hver række og kolonne på tværs af hele nettet. Så egentlig er logik alt, hvad der kræves af dig, og i nogle tilfælde en masse tålmodighed.

 

Elimineringsprocessen

Hvis du er ny i spillet, kan det være ret frustrerende, så i dag vil vi gennemgå nogle strategier, der kan hjælpe dig med hurtigt at få styr på dette puslespil, der er blevet kaldt det 21. århundredes Rubiks terning. Den første fremgangsmåde, du skal bruge, er en eliminationsproces. Så se foreløbigt på, hvilke tal du helst vil sætte ind, og skriv dem ind med blyant, så de kan slettes bagefter.

Når du så går på tværs af de 81 felter, kan du begynde at se, hvor de kan være i konflikt, og du kan så beslutte, hvilke af dine beslutninger, der ikke er levedygtige, hvilket betyder, at de kan slettes. Det giver dig en god start på dit spil.

 

Skravering på tværs

En anden strategi, som er helt anderledes end den, vi lige har diskuteret, kaldes cross-hatching. Her fokuserer man i stedet på gitteret ved at gå til hvert 3×3-gitter et ad gangen. Du løser så dette gitter for sig selv, igen med blyant, og går så videre til gitteret ved siden af, og gentager det hele tiden, indtil du har løst hele gitteret. Så kan du igen se, hvilke tal der er brugbare, og hvilke der ikke er, og du kan begynde at slette dem, der ikke er, hvilket betyder, at du har været i stand til at løse en stor del af puslespillet ret hurtigt og nemt, så du har resten tilbage til at prøve at finde ud af.

 

Sammenfatning

Der er mange flere strategier, nogle meget mere komplekse end andre, der kan bruges, når du spiller Sudoku. Det er et utroligt populært puslespil, som virkelig får din hjerne til at tænke og får dig til at bruge logik til at løse puslespillet. Mange kilder siger, at det er brug af logik og tilfredsstillelsen ved at løse puslespillet til sidst, der har fået mange mennesker til at blive fans af puslespillet og har bidraget til, hvor succesfuldt det er i dag.