Siden det japanske spil sudoku eksploderede og blev et kæmpe hit på verdensplan for en del år tilbage, er den hjerneudfordrende aktivitet blevet populær både på online spillemarkedet og som offline udgave. Sudoku er et vellidt spil og tidsfordriv for både børn og voksne, der gerne vil løse sjove talopgaver og måske slippe lidt væk fra den ellers travle hverdag. Selvom man ikke kan vinde penge ved at spille sudoku, er spillet alligevel blevet populært på næsten samme niveau som online betting i de seneste år. I denne artikel vil vi fortælle mere om fordelene og ulemperne ved henholdsvis online og offline sudoku, og hvis du også vil have tips til online spil kan du klikke her for odds forslag.

Offline sudoku

De fleste af os kender nok bedst sudoku som en slags kryds og tværs, der er trykt i aviserne. Dette slags sudoku spil er nemt tilgængeligt for alle, og kan findes i forskellige sværhedsgrader som er tilpasset både for børn, nybegyndere, øvede og ældre mennesker. Fordelene ved offline sudoku er blandt andet, at man kan nyde det både hjemme, på bussen eller i parken, så længe man har et opgavehæfte på sig. Derudover behøver man ikke sidde og kigge ind i en skærm og få flimmer for øjnene, mens man tænker og prøver at nå frem til det rigtige resultat. Mange finder det nemmere at koncentrere sig ved offline sudoku, og føler at det giver mere ro, koncentration og orden til hjernen. Undersøgelser fra det Amerikanske Alzheimers Forbund har endda bevist, at folk som spiller sudoku har mindre risiko for at få alzheimers og andre mentale sygdomme. Nogle af ulemperne ved offline sudoku er, at man for eksempel ikke kan spille mod andre brugere, modtage bonusser og deltage i online turneringer.

Online sudoku

Online gaming stiger i popularitet både hos unge og voksne, som downloader spil til deres smartphones og pc’er til sjovt tidsfordriv. En klar fordel ved online sudoku er, at man kan spille mod computeren eller andre online brugere, og dermed blive udfordret på en anden, mere realistisk måde, end når man hygger sig med en almindelig kryds og tværs. For mange er det sjovere, når man kan spille mod venner og familie, og snakke med hinanden mens man spiller. Mange vælger også at lave gruppe turneringer og måske konkurrencer, hvor man kan vinde små gevinster for sjovs skyld. En anden fordel ved online sudoku er, at man kan oprette en bruger hos mange spiludbydere og følge ens personlige udvikling, både fra din smartphone eller pc. På internettet kan man desuden finde mange brugbare tips til at forbedre ens spillestrategi fra andre brugere, som har mere erfaring. Der findes både blog indlæg og live fora, hvor man kan læse guides til hvordan man optimerer ens sudoku skills. Nogle af ulemperne ved online sudoku er, at man har brug for WiFi og strøm til at kunne spille, og det er ikke alle steder man kan få tilgang til det. Derudover kan man nemt blive afhængig af online gaming og overforbruge ens tid på det, hvilket hurtigt kan blive en usund vane.