De bedste spil til at holde dig skarp på Sudoku

Pixabay

Sudoku er i sagens natur et spil, der kræver at du har styr på dine tal, og hvor du skal placere dem. Siden det for alvor brød igennem i starten af dette årtusinde har det drevet folk til vanvid på regelmæssig basis, men omvendt er der ikke meget, der er mere tilfredsstillende end at få fyldt hullerne i en kompliceret gang Sudoku korrekt ud. Hvis du allerede har prøvet at spille bingo online, hvor du spiller om præmier, vil du sandsynligvis elske at løse sudoku, da der næsten intet bedre findes end endelig at have den helt korrekt udfyldte sudoku foran dig.

Men ud over rent faktisk at SPILLE Sudoku, hvad kan du så gøre for at sende din hjerne i motionscenter, så du kan levere optimalt på de sværeste opgaver? Kan man træne sig selv op til at blive en bedre problemknuser? Det korte svar er ja, men vejen derhen er måske ikke præcis som du havde tænkt det.

I det følgende kan du læse et par anbefalinger til, hvordan du kan blive et regulært Sudoku-monster.

Wordfeud

Pixabay

Wordfeud er blevet et af verdens mest populære spil for de, der har en smartphone, og det er næppe nogen underdrivelse, at det mere er reglen end undtagelsen, at folk har det. Reglerne er stort set de samme som i det klassiske Scrabble, hvor du får udleveret en række bogstaver, og herefter skal dyste med en modstander om at placere de længste, korrekte ord på kryds og tværs i felterne. Brættet er dog lidt anderledes end i Scrabble, og pointgivningen er også lidt videreudviklet. Men også her er tålmodighed og strategisk tænkning vejen frem, så din hjerne vil afgjort blive bedre til at løse de avancerede tal-gåder i Sudoku, hvis du i forvejen er garvet til at fylde hullerne ud med de rette bogstaver i Wordfeud.

Du bruger den danske Retstavningsordbog som udgangspunkt for, om ordene er korrekt – altså, hvis du spiller på dansk, for Wordfeud er selvfølgelig blevet udgivet på et hav af sprog over hele verden, siden det blev opfundet af norske Håkon Bertheussen i 2010.

Poker

Poker kan lyde som en underlig anbefaling i forhold til Sudoku, men i og med at et af verdens mest populære kortspil belønner både tålmodighed, talfærdigheder og logisk tænkning, så giver det faktisk fin mening, ikke? Nøglen til at blive god til Sudoku er at lære sin hjerne at slappe af i situationer, der umiddelbart virker uoverskuelige, ikke se direkte mod en hurtig løsning, men i stedet arbejde sig stille og roligt hen mod at løse gåden – eller vinde hånden. Du vil finde, at det efter noget tid med pokerspil vil være nemmere for din hjerne at fokusere.

Yoga

Endnu en ting, der kan være svær at forbinde direkte med Sudoku, men udover at begge dele er af asiatisk oprindelse, så er yoga også et spørgsmål om at slappe helt af i både hjerne og krop med henblik på at opnå et bedre fokus. Der er lavet undersøgelser, der viser, at yoga styrker hjernens evne til at løse komplicerede opgaver hurtigere, så hvis du alligevel bruger Sudoku til at finde ro i en fortravlet hverdag, hvorfor så ikke kombinere det med et par timers daglig yoga-træning eller meditation?