Tænk bedre og løs hurtigere sudoku

Sudoku kan være djævelsk vanskelige, men der er faktisk nogle ting du kan gøre for at træne din hjerne til at blive en væsentligt bedre sudoku spiller. Læs med her og lær hvordan du kan gøre din hjerne bedre og hurtigere.

Spil poker på nettet

For at kunne løse hjernevridere som sudoku, gælder det om, at du er i stand til at tænke ukonventionelt og helt ud af boksen. Dette kan online poker hjælpe dig med, hvad enten det så drejer sig om Texas Hold ’Em eller Five Card Stud. Foruden pokerspillets relativt simple regler, handler poker nemlig om at snyde modstanderen, om at bluffe og tricke, og bringe modstanderen ud af balance. Alt dette kræver, at du er i stand til at holde hovedet koldt, og kan tænke i nogle baner, som de fleste andre mennesker ikke er i stand til.

De strategiske evner i poker kan overføres direkte til sudoku spillet. Så hvis du gerne vil være lidt skarpere til at få fyldt kolonnerne ud, så skulle du måske prøve at tage et par timer i selskab med poker på online casinoer før du går til den på avisernes bagside.

Udover, at online poker kan gøre dig lidt skarpere på at løse sudoku spillets gåder, er der også anden oplagt fordel: Som pokerspiller kan du nemlig vinde en forfærdeligt masse penge og komme en tur til Las Vegas på første klasse. Bare du husker at holde hovedet koldt!

Gå en ny vej hjem hver dag

Et gammelt trick til at udløse både en bedre hukommelse og en mere lateral tankegang, er et gå en ny vej hver dag, for eksempel på vej til arbejde, eller imens du er på vej hjem fra sudoku klubben. Ikke alene får du set noget nyt, din hjerne har også rigtig godt at det.

Det, der sker når du går en ny vej, er eftersigende, at der dannes nye spor i hjernen, der som sådan bliver bedre til at forestille sig ting. Dette er selvsagt et virkeligt nyttigt trick i sudoku, hvor det hander om at turde gå nye veje og se tingene fra en helt anden vinkel. Prøv selv tricket og se om ikke også virker lige så godt for dig, som det har gjort for mange andre spillere. Som en ekstra gevinst kan du også glæde dig over at føle et større velværd, fordi du har motioneret.

Prøv dette skøre yoga trick

Denne underlige yoga stilling booster efter sigende din hukommelse og åbner for det mystiske tredje øje. Om det rent faktisk virker er nok svært at bevise rent videnskabeligt, men prøv det og se om det gør noget for dig!

  1. Tag fat om højre øreflip med venstre hånds tommel og pegefinger
  2. Tag fat om venstre øreflip med højre hånds tommel og pegefinger
  3. Stil dig med ca. hoftebreddes afstand imellem fødderne
  4. Bøj ned i knæ til du når en ca. 90 graders bøjning
  5. Gentag 9 gange

Du kan lave denne øvelse både morgen og aften, og kan sagtens kombinere den med et længere yoga program. Hvem ved, måske er det netop denne skøre øvelse der giver dig en ekstra fordel næste gang sudoku spillet kalder!cv ´

Prøv andre slags hjernevridere

Sudoku er blot en af mange typer af hjernevridere, der alle er gode til både at få tiden til at gå og holde din hjerne sund og aktiv. Ofte kan én aktivitet overføres til en anden, så hvis du gerne vil være bedre til at løse sudoku, kunne du måske overveje at forsøge dig med en af de andre slags hjernevridere, der også er populære i Japan. Prøv for eksempel:

  • Kaodoku
  • Killer sudoku
  • Gattai 5
  • Twin soduku

Udover disse krydsordsvarianter, findes der også helt andre slags hjernevridere såsom professor terninger og matematiske tabeller. Mulighederne er mange, og det er faktisk kun din fantasi der sætter grænser.

Drik et glas vin hver aften

Talrige individuelle forskningsforsøg har påvist det gang på gang: Rødvin i små mængder har mange positive egenskaber såsom lavere blodtryk, lavere kolesterol, og bedre livskvalitet. Faktisk kan et lille glas vin også være med til at øge din hukommelse. En anden velkendt effekt af små mængder alkohol er at sætte kreativiteten fri, så måske skulle du forsøge dig med et lille glas Bourgogne næste gang at der er en svær sudoku på programmet.

Vær dog opmærksom på at de positive effekter ved rødvin kun optræder ved små mængder. Ved større mængder forsvinder de positive egenskaber fuldstændigt, og erstattes af negative. Så sæt proppen i igen efter første glas.

Sørg for at have dufte omkring dig når du løser sudoku

Hukommelsens primære aktivator er faktisk lugtesansen, så hvis du vil hjælpe din egen indlæring, kan det være en fordel at have stærke dufte omkring dig. Det kunne for eksempel være æteriske olier med lavendel eller rosmarin duft, eller du kunne brygge noget god stærk te der dufter dejligt at urter af blomster.

Når du finder den nævnte duft frem igen, vil du måske tænke tilbage på lige netop den sudoku eller spillemaskine, som du løste da du oplevede duften sidst.